Wijn van de maand!

 

 

Wijndeal: Dal Cero Pinot Grigio

 

 

Onze wijndeal voor de komende weken: Dal Cero Pinot Grigio – 100% pinot grigio uit Veneto, Italië. Een aantrekkelijk glas wijn, met een mooie balans tussen het fruit & frisheid en stuivende aroma’s als peer, banaan en wilde bloemen. Maak kennis met deze wijn voor € 9,45 per fles (normaal € 10,95). Tip: drink hem bij pasta met zalm en witte asperges. Een combinatie om je vingers bij af te likken!

 

Tip voor een heerlijke wijn-spijs combinatie: pasta met zalm en witte asperges met de Dal Cero Pinot Grigio. Je verwerkt de wijn in het gerecht, waardoor het glas er naast nog lekkerder smaakt. En, niet geheel onbelangrijk: het fruit & de frisheid van de Dal Cero Pinot Grigio vullen de smaken van de asperges met zalm perfect aan. Benieuwd naar deze combinatie? Je leest het recept op onze website, en de wijn uiteraard in de winkel. Nu extra scherp geprijsd: van € 10,95 voor € 9,45 per fles.

 
 

  Wijn van de maand bestellen ? klik hier

Wijnmakers passie

Deze Italiaanse familie maakt al drie generaties lang wijn (sinds 1934) en combineert het grootste respect voor traditie met de allernieuwste technieken. Persoonlijke aandacht, rigoureuze selectie van de druiven, alles om de ziel van het terroir in de fles te krijgen. Wijnhuis Dal Cero heeft in twee Italiaanse provincies wijngaarden: vlakbij de stad Soave in de regio Veneto en in het zuidoosten van Toscane. De familie Dal Cero maakt elegante en fruitige witte en rode wijnen alsook rosé en sparkling / Spumante.

Wijngaarden

De druiven die in Veneto alle aandacht van de familie Dal Cero krijgen zijn de inheemse witte druivensoorten garganega en trebbiano di Soave, maar ook chardonnay en pinot grigio zijn aangeplant. In Toscane is de belangrijkste druif die wordt geteeld de blauwe sangiovese maar er is ook veel geïnvesteerd in de syrah druif. In alle wijngaarden van Dal Cero wordt biologisch gewerkt.

Wijnmaker

Oprichter van het Domein Dal Cero is Augusto Dal Cero, zijn zoon Dario is nu eigenaar en diens drie kinderen werken ook volop mee in het wijnhuis: dochter Francesca en zoon Enrico in de marketing en zoon Davide is wijnmaker.