Wijn van de maand!

 

FARFADET GRIGNAN LES ADHÉMAR

 

 

 

 

Frivole fruittonen komen los na het inschenken, aroma’s van aardbeien, bessen, frambozen en kersen. De smaak is lichtvoetig met een vriendelijke tannine structuur, sappig en soepel in de afdronk.

Les Vignerons de l’ Enclave is een enorme coöperatie waar ongeveer 2500 wijnboeren bij zijn aangesloten. Zij beheren gezamenlijk 12.630ha aan wijngaarden in alle appellaties van de Côtes du Rhône. Jaarlijks wordt er 700.000hl wijn geproduceerd, dit is 30% van de totale wijnproductie in de Rhône. Het hoofdkwartier zit in Tulette, in de Drôme, waar per jaar 50 miljoen flessen worden gebotteld.
De wijnstreek Grignan-les-Adhémar heette tot voor kort Côteaux du Tricastin. Dit werd door velen geassocieerd met de naburig gelegen kerncentrale en daarom werd deze appellatie in 2010 omgetoverd tot het huidige Grignan-les-Adhémar. Het is één van de meest dynamische Franse wijnregio waar zéér interessante en betaalbare wijnen worden gemaakt met smaakvolle streekgerechten en heerlijke restaurants. Een boeiende streek voor levensgenieters.

    Wijn van de maand bestellen ? klik hier