Wijn van de maand!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Februari

DOMAINE GUINAND VIEILLES VIGNES

 

Deze charmante mix van ‘lokale’ druivenrassen levert een intens en geconcentreerde wijn dat bestaat uit een boeket aan bloemige aroma’s met zwart en rood fruit en fraaie Mediterraanse kruiden. De smaak is zacht en zeer aangenaam met een overwegend fruitig karakter dat eindigt in een zwoel kruidige afdronk.

Domaine Guinand is gevestigd in de gemeente Saint Christol in het noordelijk gedeelte van de Languedoc, tussen Nîmes en Montpellier. De familie roots zijn terug te vinden tot 1780 en heeft altijd in dienst gestaan van de wijnbouw. In 1993 is het domein Guinand opgericht door 4 broers, allemaal wijnbouwers, met het doel om uitsluitend biologische wijnen te produceren onder het label Terra Vitis.

Languedoc behoort tot de meest dynamische wijnstreek met het grootste oppervlakte aan biologische wijngaarden van Frankrijk. In alle AOP’s en IGP’s is een enorme diversiteit aan boeiende wijnen te vinden dankzij de grote verscheidenheid aan microklimaten en terroirs.

Terra Vitis is gericht op het reduceren van het aantal behandelingen in de wijngaard en het waarborgen voor een milieuvriendelijke en duurzame methode. Gecertificeerde bedrijven ontvangen hiervoor een keurmerk. De regels hebben uitsluitend betrekking op de wijnbouw en niet op het vinificatie proces.

Domaine Guinand Vieilles Vignes
Van: € 9,50
Aanbieding: € 8,95

Volumekorting
Koop 6 voor slechts € 7,95 per fles en bespaar 12%

Lees hier KIM’S WIJN-SPIJS COMBINATIE