Laatste nieuws

Lees het artikel van wijnblad Winelife over de Famiglia Dal Cero

LInk naar het artikel

www.gastrovino.nl/blog/dalceroweekend

famiglia

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De wijnreis naar de Zuidelijke Rhône 2016

Onze wijnreis naar de Rhônevallei

 lees de blog over deze wijntrip

dag 1

dag 2

dag 3

dag 4

 

img_1477-800x-31939d2041b0b02a1026822ba5cedbef

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hubrecht Duijker doet een extra vondst. Grieks uit de Peloponnesos

Troupis joannis Troupisfles

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leuk om weer eens wat lekkers uit Griekenland te proeven, een triootje van de Troupis Winery die te vinden is op de Peloponnesos. Het modern geoutilleerde, door Ioannis Troupis (rechts) geleide domein verwerkt zowel trossen van de eigen 7 hectare als aangekochte. Als aparte aspergeswijn zou de naar zijn druif genoemde Troupis Moschofilero 2016 uit Mantinia kunnen dienen, vanwege zijn frisse, groen kruidige smaak (richting Sauvignon Blanc) die tevens frisse citrus bevat (richting grapefruit en limoen). Voor o.a. lamsvlees van de grill meldt zich de rode Fteri Agiorgitiko 2016, een Peloponnese die zacht kruidig is met milde fruittonen (zowel zacht zwart, als bes en granaatappel) en een redelijk stevig gestel. Beide gave Grieken kosten €12,95 bij www.gastrovino.nl.

De Soave van Dal Cero gelauwerd door de Berebene Gambero Rosso

Onno Kleyn over onze Vermentino van Dal Cero in de Volkskrant

De uitmuntende kwaliteit van ons wijnhuis Dal Cero blijft niet onopgemerkt. In het artikel van Onno Kleyn in de Volkskrant  geeft hij deze heerlijke Toscaanse wijn een 9- voor de prijs/kwaliteit. Een mooier compliment hadden we niet kunnen krijgen. Om dit te vieren betaal je tijdelijk geen    € 8,95 maar € 7,95 per fles.
Deze actie loopt tot en met zondag 23 oktober of zolang de voorraad strekt.

Salute!

onno-dalcero2

Lees de blog van ons bezoek aan Tenuta Montecchiesi in het prachtige Toscane

Lees de blog van ons bezoek aan Tenuta Montecchiesi in het prachtige Toscane

Deel 1

Deel 2

 

 DSC02418DSC02440

 

LA GIRONDA LE NICCHIE Mooie 90 punten beoordeling voor La Gironda Le Nicchie in Decanter

Niecchie decan

91 Parkerpunten voor Château Pesquié les Terrasses

Robert Parker geeft onze Château Pesquié hoge punten. Wekelijk het beste domein van de appellatie

Robert Parker geeft onze Château Pesquié hoge punten.
Werkelijk het beste domein van de appellatie

The Pavillion Shiraz Cabernet Sauvignon geselecteerd door Perswijn

pavillion fotoOnze Pavillion Shiraz Cabernet Sauvignon is door wijnblad Perswijn uitverkozen in de rubriek
” Geselecteerd” in de klasse betaalbaar. Dus een ideale prijs-kwaliteitsverhouding.
Nu als wijn van de maand !  van  € 6,95 nu tijdelijk voor € 5,95

Perswijn over Boschendal The Pavillion Shiraz Cabernet Sauvignon 14,5 pnt

Als onderdeel van DGB, een van de grootste wijnbedrijven van Zuid-Afrika, heeft Boschendal de afgelopen jaren de bakens verzet. Het wijndomein bevindt zich in Franschhoek, maar met het inzicht dat Franschhoek niet voor alle druiven geschikt is, werd besloten te kijken naar andere wijngaarden in andere terroirs. Op die manier kon een veel betere match worden verkregen tussen de druif en de plek waar hij staat aangeplant. Een besef dat de kwaliteit van de wijnen in Zuid-Afrika in het algemeen goed doet. Voor deze wijn, een mix van Syrah met wat cabernet sauvignon, komen de druiven van wijngaarden op de hellingen van de nabijgelegen Simonsberg, wat verder weg uit Stellen-bosch en uit Agter Paarl. Dat zorgt voor een ideale mix van frissere en zwoelere druiven. Ze worden kort vergist, om een soepele wijn te krijgen, en niet meer dan 30% rijpt op hout, om hem lekker fruitig te houden. Je ruikt ook wat cabernet, met zwarte bessen, peper van de syrah, zuiver, soepel, ook mooi krachtig, lekker sappig en fris.

 pavilion perswijn

Gastrovino lanceert geheel vernieuwde webshop

logo 1932Sinds 1976 zijn wij met ons bedrijf aangesloten bij de wijn en delicatessengroep Gastrovino.

Een groep van zelfstandige ondernemers die gezamenlijk opereren op de wijn en delicatessenmarkt.

Kwaliteit, gunstige prijs en exclusiviteit staan voorop.

Onze wijnen betrekken wij 100 % van Gastrovino.

Per 1 januari is nu de geheel vernieuwde webshop online.

Ik nodig u uit hierop een kijkje te nemen.

www.gastrovino.nl

Gastrovino Verwennerij sinds 1932

Persoonlijk advies in onze 35 échte winkels

Ruim 80 jaar vakkundig wijn-spijsadvies

6 maanden kwaliteitsgarantie

Gratis bezorgd al vanaf 12 flessen

Voor 16.00 uur besteld, morgen in huis*

 

PERSBERICHT – Zevenhuizen, 2 december 2015

Gastrovino klaar voor de toekomst

We zijn trots te kunnen melden dat de eerste vruchten van een positieve samenwerking tussen Derrick Neleman Wine future en Gastrovino zichtbaar zijn. Op de vraag waar Gastrovino (voor) staat, nu en in de toekomst, zijn we samen op zoek gegaan naar de antwoorden. Neleman heeft met zijn ervaring en adviezen ertoe bijgedragen dat we op dit moment onze nieuwe webshop Gastrovino.nl kunnen presenteren in een vernieuwde huisstijl die modern en toch vertrouwd oogt.

Inspelen op de markt

Met een nieuwe huisstijl én de webshop Gastrovino.nl zetten we twee grote stappen vooruit in een dynamische en snel veranderende markt. Door het samenbrengen van online en offline wijnshoppen kunnen consumenten nu kiezen voor de gezellige en persoonlijke sfeer in een van de 35 fysieke winkels, waar vaak ook delicatessen worden verkocht, of voor makkelijk online wijn bestellen bij een betrouwbare webshop die meteen bij livegang Thuiswinkel waarborg gecertificeerd is. De website biedt tevens inspirerende achtergrondinformatie zoals blog’s, recepten en het verhaal achter elk wijnhuis.

Vertrouwd advies en modern gemak

De fysieke winkels zijn en blijven de basis, de webshop biedt een 24-uurs service met het gemak van gratis thuis of op het werk bezorging vanaf 12 (verschillende!) flessen óf de keuze om de bestelling af te halen in een van de winkels. De nieuwe slogan van Gastrovino is ‘Verwennerij sinds 1932’. Dit geeft de consument het vertrouwen dat hij bij een specialist koopt die nog echt aandacht voor de klant heeft, weet wat service is en grote deskundigheid kent op het gebied van wijn en spijs. Het assortiment van ruim 300 wijnen uit de hele wereld biedt kwaliteit voor de echte wijnliefhebber.

Over Gastrovino

Gastrovino is een samenwerkingsverband van zelfstandige en onafhankelijke ondernemers. Zij kopen al sinds 1932 samen heerlijke wijnen en delicatessen in uit alle delen van de wereld. Hierdoor vind je in onze Gastrovino winkels en onze webwinkel alleen de lekkerste producten. We streven voortdurend naar innovatie en een uiterst zorgvuldig en verantwoord prijsbeleid en selecteren producten op basis van kwaliteit en duurzaamheid. Je vindt onze winkels verspreid over heel Nederland en nu dus ook op internet.

Over Derrick Neleman

Een echte wijnpionier. Startte 15 jaar geleden met de import van biologische wijn, was de eerste met fairtrade wijn in de Benelux, produceerde de wijndocu Kissed by the grape over biologische wijn, is bedenker en oprichter van By the Grape (beste wijnwinkel 2014) en maakt nu zelf wijn in Valencia.

– Einde persbericht –