Tüzkö Chardonnay geselecteerd

2011 Tüzkö Barrique Chardonnay ****
Likje hout, karamel, room, honing, bitters, diepgang, aantrekkelijk, lekker

2012 Tüzkö Barrique Chardonnay ***(*)
Fruit, ananas, perzik, peer, mango, meloen, hazeloot, rond en verleidelijk

2013 Tüzkö Traminer
Aromatisch, bloesem, rijpe peer en nectarine, gele appel, druivig, goede bitters

2014 Tüzkö Grüner Veltliner
Groene appel, citrus, limoen, duidelijke zuren en frisheid, licht en elegant, sappig

Tüzkö: Het imperium van markies Piero Antinori reikt ver, heel ver. Ook tot in Hongarije. Laten we eerlijk zijn: deze edelman heeft een neus voor goede zaken. Na de val van de muur onderkende hij de potentie van Hongarije als wijnland. En hij viel niet in de valkuil van veel buitenlandse investeerders die voor het koninklijke zoet van Tokaj gingen. Want zoet is aan de straatstenen niet te slijten., hoe goed ook. De regio Tolna, op enige afstand ten zuidoosten van het Balatonmeer en onderdeel van de regio Szekszárd, sprak hem sterk aan. Hij nam daar in 2002 het management over van Tüzkö Estate. Mede aandeelhouder is Jacopo Mazzei, van het beroemde Chiantihuis Fonterutoli. Het wijn maken werd hier sterk gemoderniseerd, wat je terugziet in een uitstekende kwaliteit van de wijnen, waarbij is gekozen voor betaalbaar. Zoals deze lekkere Chardonnay. Hij is opgevoed op vaten van 300ltr, wat hem een lekker likje hout geeft, met karamel, room, honing, bitters, een goede diepgang, aantrekkelijk, lekker.