Wijn van de maand!

 

Oktober

La balade, Saint Chinian

De geur is explosief vol zwart fruit van bramen en kersen met chocolade en het prachtige ‘garrigue’ (mengeling van kruidige aroma’s van tijm, rozemarijn en aarde). De smaak is overweldigend mooi en spatzuiver met een prachtige balans in het volle fruit en een levendige frisheid. Deze wijn zingt een hele mooie balade!

Domaine Preignes ligt in het hart van de Languedoc nabij Vias, tussen Beziers en Agde, niet ver van de Middellandse Zee en is sinds 1905 eigendom van de wijnmakersfamilie Vic. De huidige eigenaren, de broers Jerôme, Robert en Bruno Vic behoren tot de 5e generatie wijnmakers die een indrukwekkend mooi wijngaardareaal beheren van 250 ha. Met interessante bodemtypen zoals lava, basalt, schist, klei en gravel worden wijnen geproduceerd met een uniek eigen karakter.

De echtgenote van Jérome, Aurélie Vic-Trebuchon, is een zeer gepassioneerde wijnmaakster en verantwoordelijk voor de productie van deze La Balade wijnen. Zij heeft daarmee een extra dimensie toegevoegd aan het indrukwekkend wijnportfolio van het domaine.

WVDM.okt2017

 

 

 

Plaats hier uw bestelling

 

Lees hier KIM’S WIJN-SPIJS COMBINATIE